Terapi og metoder

Mange mennesker kæmper med følelsesmæssige, mentale, sociale eller adfærdsmæssige udfordringer, der kan have en negativ indvirkning på deres hverdag og livskvalitet. Det er vigtigt at huske, at vi alle kan have brug for hjælp på et eller flere tidspunkter i livet, og det er faktisk et tegn på ansvarlighed, styrke og mod at søge hjælp, når vi har brug for det.

Uanset om du står over for store udfordringer eller ønsker at arbejde med personlig udvikling, er samtaleterapi en givende mulighed, der kan hjælpe dig med at leve det liv, du ønsker. Gennem terapi får du mulighed for at udforske og forstå de underliggende årsager til problemerne og lære nye måder at håndtere dem på.

Terapien tilpasses til den enkeltes behov, og varigheden af terapien afhænger af problemets omfang og dine personlige mål.

Min terapi

Min fornemmeste opgave er at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor du sammen med mig føler dig hørt, anerkendt og forstået.

Her kan du dele dine tanker, følelser og oplevelser uden frygt for fordomme og kritik. Jeg vil møde dig med empati, nærvær og nysgerrighed.

Gennem vores samarbejde vil jeg altid have fokus på udvikling, så du oplever positive forandringer og tilegner dig nye mestringsstrategier i dit liv.

Nogle af de mest almindelige årsager til at søge hjælp er:

  • Mentale sundhedsmæssige udfordringer så som spiseforstyrrelser, angst, stress, depressioner, traumer og andre psykiske lidelser.
  • Emotionelle udfordringer som lavt selvværd, utilstrækkelighed, vrede, skam, skyld, sorg mv.
  • Problemer med relationer, hvilke kan være konflikter og vanskeligheder i parforhold, familier, venner mv.
  • Livsændringer og overgangsperioder så som skilsmisse, tab, familieforøgelse, jobændringer.
  • Selvudvikling kan handle om at arbejde med at skabe balance mellem ens værdier og handlinger.

Det er ikke nødvendigt at have en alvorlig lidelse for at søge hjælp. Nogle gange er det gavnligt at tale med en professionel om selv mindre udfordringer for at forebygge, at ens problemer vokser sig større, og for at fremme ens mentale sundhed og trivsel.

Jeg tilbyder følgende typer for samtaleterapi:

Individuel samtaleterapi

Her har du mulighed for at udfolde netop det, du ønsker hjælp til. Det vil foregå i et trygt, fordomsfrit og fortroligt rum, hvor du vil føle dig hørt, forstået og accepteret. Jeg vil støtte og guide dig, så vi i samarbejde kan udforske de udfordringer, du står over for.

Du vil lære nye redskaber til at håndtere svære tanker, følelser og situationer. Gennem processen vil du opnå personlig vækst og udvikling ved at få større selvindsigt. Samtidig vil du opdage og tilegne dig nye handlemuligheder til at håndtere de udfordringer, du står over for nu og på længere sigt. Målet er, at du opnår bedre trivsel og står stærkere rustet til at håndtere livets udfordringer.

Familieterapi

Hvis du oplever, at din familie har udfordringer, der er vanskelige at håndtere selv, kan familiesamtaler være værdifulde.

Formålet med familiesamtaler varierer alt afhængigt af familiens specifikke behov. Nogle af de typiske årsager til at søge hjælp kan omfatte ønsker om:

  • At håndtere livsovergange eller udfordringer, såsom skilsmisse, tab, adfærdsproblemer, diagnoser, søskendekonflikter.
  • At forbedre kommunikationen mellem familiemedlemmer.
  • At arbejde med håndtering af konflikter og problemer inden for familien på en konstruktiv måde
  • At arbejde med at genoprette tillid og forståelse mellem familiemedlemmer.

Familiesamtaler giver jer mulighed for at arbejde sammen som en helhed og finde løsninger på jeres udfordringer, så I kan skabe en mere harmonisk og velfungerende familiedynamik. I vil få professionel hjælp til at finde fodfæste og skabe balance i familielivet igen.

Jeg vil skabe et rum, hvor I hver især trygt kan udtrykke bekymringer, tanker og følelser. Hensigten er ikke at være enige som familie, men at opnå en større forståelse for hinandens perspektiver og ændre uhensigtmæssige dynamikker. Derved vil vi fremme trivslen i familien som helhed og hos de enkelte familiemedlemmer.

I et familiesamtaleforløb vil vi sammen finde ud af, hvordan sessionerne skal bygges op. Der vil være sessioner, hvor alle relevante familiemedlemmer er tilstede, men der kan også være sessioner, hvor man deltager individuelt eller kun enkelte familiemedlemmer delltager efter behov.

Forældresamtaler

At være forældre kan til tider være udfordrende. Måske oplever du, at dit barn ikke trives eller har svært ved at komme i skole. Det kan også være vanskeligheder ved at sætte grænser eller føle usikkerhed i din forældrerolle, og meget mere.

I familiesamtaler vil vi udforske de vanskeligheder, du/I som forældre står overfor. Jeg vil støtte og rådgive jer, og vi vil arbejde med konkrete redskaber, der kan fremme jeres families hverdag. Målet er at skabe en tryg og god atmosfære, hvor både du som forælder og dit barn kan trives og vokse sammen.

Pårørendesamtaler

Når et barn, ung eller voksen kæmper med psykiske udfordringer, påvirker det også dem, der er tættest på. Det er ikke altid lige nemt at stå ved siden af og man kan være i tvivl om, hvordan man hjælper bedst muligt.

Som pårørende kan der opstå mange forskellige følelser og reaktioner. Du kan føle dig handlingslammet, utilstrækkelig, frustreret og magtesløs. Der kan også opstå følelser af skyld og skam. Mange oplever også sorg, der kan indebære tristhed, opgivenhed, angst og vrede. Det er helt naturligt at have disse følelser, da det er en udfordrende situation at være i. Det er vigtigt at huske, at du ikke er alene med dine følelser, og det kan være gavnligt at søge hjælp og støtte for at håndtere dem på en sund måde.

I samtalen hos mig vil jeg skabe et trygt og fortroligt rum, hvor du kan tale om det, der fylder hos dig. Du vil få mulighed for at få større indsigt i, hvad det vil sige at være pårørende til en person med psykisk lidelse, og hvordan du som pårørende bedst muligt kan støtte og hjælpe. Samtidig vil vi arbejde med konkrete redskaber, så du kan varetage din egen trivsel bedst muligt, inden for de givne omstændigheder. Det handler om at finde balance mellem at hjælpe din nære, samtidig med at passe på dig selv.

Jeg syntes, hele mit liv har ændret sig nu. Lige nu må vi hele tiden aflyse vores aftaler. Kan vi overhovedet tage på de rejser, som vi tidligere har gjort?

Udtalelse fra en far til en datter på 14 år, der for nyligt er diagnostiseret med autisme

Metoder

Mine samtaler tager naturligvis altid udgangspunkt i dine behov og de metoder, der matcher til dem. Teoretisk arbejder jeg primært ud fra de nyere kognitive metoder, såsom Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Metakognitiv terapi (MCT), samt systemisk og narrativ terapi. Jeg inddrager også Den motiverende samtale og Compassion Focused Therapy (CFT) i mit terapeutiske arbejde. Dette giver os mulighed for at finde de bedste tilgange til at arbejde med dine udfordringer og understøtte din personlige udvikling.

Jeg vil løbende evaluere terapiforløbet med dig, så vi sammen sikre os, at vi er på rette kurs, og at du får den bedst mulige hjælp.

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at bruge kontaktformularen for at sende mig en besked. Hvis du foretrækker at kontakte mig direkte, er du også velkommen til at ringe til mig på telefonnummeret: 93911072.

Please provide your full name.
Please provide your email address.
Please provide a valid email address.
Please enter your message.